Apartment on Pedder Road

Year – 2010

Area – 3,000 sq. ft.

Location – Pedder Road, Mumbai

A bright, spacious and open house – this was the client’s wish and our guiding principle behind the redesign of this residence. The apartment needed to look sophisticated and offer the warmth of a home to it’s residents at the same time.

To offer space both to a family of four and to numerous art objects in a living area, this brought about a radical change to the original appearance of the house.

We have recreated a soft transition from the existing to the newly built. The house interior has also undergone a powerful transformation. All the different spaces merge smoothly into each other.

By tearing down existing walls and erecting new ones, the apartments were amalgamated in a manner by which spaces were connected functionally and aesthetically. The apartment exudes a pleasant air of spaciousness. The large formal living area opens up into a small private terrace with exclusive views of the city.